Man steekt bakkerij in brand als wraak voor ontslag vriendin

© HBVL

Een 29-jarige man, die nu in Oostende woont, is donderdag in Hasselt veroordeeld voor drugsbezit, een inbraakpoging en de brandstichting in bakkerij de Broodgalerij in Houthalen-Helchteren.

HBVL

De man handelde uit wraak nadat zijn vriendin haar ontslag had gekregen. Bij de brand raakte de zaak zwaar beschadigd en vlogen twee gasflessen in het rond. Een twintigtal bewoners van vier bovenliggende appartementen waren tijdelijk dakloos.

De brandstichting vond plaats op 13 april vorig jaar rond vier uur ‘s nachts. De ravage na de explosie was groot. Het dak werd even opgelicht en als bij een wonder raakte niemand gewond. Onder meer een auto ging in de vlammen op en bij de buren was er eveneens schade.

BakplatenDe dader liep tegen de lamp onder meer dankzij een agent van de federale politie, die in de buurt woont. De politieman zag de verdachte in zijn wagen weg rijden. De verdachte bekende tijdens het proces dat hij wilde inbreken in de bewuste nacht. Hij had het gemunt op bakplaten die aan zijn vriendin beloofd waren, maar ze door haar ontslag niet gekregen had.

De brandstichting ontkende hij. “Ik was er aan het roken en heb mijn sigaret richting de gasflessen gegooid. Nooit had ik de bedoeling om brand te stichten.” De rechter hechtte geen geloof aan zijn verhaal. De twintiger krijgt uitstel van straf op voorwaarde dat hij zich laat begeleiden voor zijn drugsprobleem en het drugsmilieu mijdt.