Handgranaat ontploft in huis Satudarah-lid

Een lid van Satudarah bij de start van een rit

Een lid van Satudarah bij de start van een rit © ANP

De handgranaat die bewoners aan de Auskamplanden in Enschede afgelopen nacht flink deed opschrikken, ontplofte in het huis van een lid van motorclub Satudarah.

AD

Het projectiel ontplofte kort na 01.00 uur in de gang van de woning. Volgens de politie is er geen aangifte gedaan van het incident. Er vielen geen gewonden.De politie spreekt over een handgranaat, al gaat het volgens de bewoner om een vuurwerkbom. Hij is na de ontploffing naar buiten gerend, waar twee mannen wegrenden en wisten te ontkomen. Aan het huis hangen meerdere bewakingscamera’s.De man zegt niet te weten wie het op hem kan hebben gemunt. ,,Ik ben een lieve man en heb geen vijanden. Ik ben ook niet bang geworden.” Twee jongens die donderdagmiddag langdurig voor zijn huis stonden waren daar naar eigen zeggen om te helpen met opruimen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee