Handgranaat ontploft in huis Satudarah-lid

Print
Handgranaat ontploft in huis Satudarah-lid

Een lid van Satudarah bij de start van een rit Afbeelding: ANP

De handgranaat die bewoners aan de Auskamplanden in Enschede afgelopen nacht flink deed opschrikken, ontplofte in het huis van een lid van motorclub Satudarah.

Het projectiel ontplofte kort na 01.00 uur in de gang van de woning. Volgens de politie is er geen aangifte gedaan van het incident. Er vielen geen gewonden.

De politie spreekt over een handgranaat, al gaat het volgens de bewoner om een vuurwerkbom. Hij is na de ontploffing naar buiten gerend, waar twee mannen wegrenden en wisten te ontkomen. Aan het huis hangen meerdere bewakingscamera’s.

De man zegt niet te weten wie het op hem kan hebben gemunt. ,,Ik ben een lieve man en heb geen vijanden. Ik ben ook niet bang geworden.” Twee jongens die donderdagmiddag langdurig voor zijn huis stonden waren daar naar eigen zeggen om te helpen met opruimen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →