Gezin met zes kleine kinderen woont in auto

Een gezin met zes kinderen woont noodgedwongen in een auto.

Een gezin met zes kinderen woont noodgedwongen in een auto.© Het Nieuwsblad/Kaltura

In het Belgische Hamme kampeert al een week een jong gezin met zes kinderen in een auto. De ouders komen oorspronkelijk uit Kosovo en wonen al tien jaar in België, maar de familie staat sinds een week op straat nadat de vader zijn job had verloren. Omdat er niet meteen een oplossing in zicht was, richtte het gezin zich radeloos tot de media.

Het Nieuwsblad/TV OOST, KALTURA

Faton Gushani leeft al een week met zijn vrouw en zes kleine kinderen in hun auto. Zijn vrouw kreeg een tweetal weken geleden wel een baan aangeboden, maar kan niet gaan werken omdat ze zich nergens kan opfrissen. "We zijn op 15 december op straat gezet omdat ik de huur van het huis niet meer kon betalen. Normaal had ik bij de gemeente werk bij de groenvoorziening, maar ik heb een operatie moeten ondergaan. Ik heb daarvoor allerlei medische attesten laten zien, maar twee à drie weken later ben ik ontslagen."

Ondertussen kunnen ook de kinderen niet meer naar school omdat ze zich niet meer fatsoenlijk kunnen verzorgen. Het oudste kind is acht jaar, het jongste amper zes maanden. "Dat is niet makkelijk. Er lukt niets. Ze moeten normaal gezien naar school, mijn vrouw moet naar haar werk gaan, maar dat gaat niet. Echt niet". zegt Faton Gushani.

In een reactie aan TV Oost liet burgemeester Herman Vijt (CD&V) weten dat hij het gezin een tijdelijke woning kan aanbieden. En dat de gemeente intussen ook werkt aan een definitieve oplossing.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee