Grootste verzekeraar Achmea wil vuurwerkverbod

© ANP

Achmea, de grootste verzekeraar van het land, schaart zich achter het nationaal vuurwerkmanifest, meldt RTL Nieuws. Het manifest werd in 2014 opgesteld door twee oogartsen en krijgt steeds meer steun.

AD

Achmea is de eerste grote verzekeraar die een vuurwerkverbod steunt en voor professionele vuurwerkshows pleit. ,,Bij elke jaarwisseling worden klanten van ons getroffen door vuurwerk. Wij zijn er om onze klanten te helpen maar willen schade en persoonlijk leed liever voorkomen", zegt bestuursvoorzitter Willem van Duin.

Oogarts Tjeerd Faber is één initiatiefnemers van het vuurwerkmanifest en is blij met de steun van een grote verzekeraar. ,,De verhouding is zoek tussen de huidige manier van de jaarwisseling vieren met consumentenvuurwerk en de vele ongelukken die er het gevolg van zijn."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee