LVK-lied gediskwalificeerd door jury

Print
Het bestuur van de Stichting LVK heeft het lied 'Vastelaovend guf vleugels' gediskwalificeerd voor de halve finales van het LVK. Volgens de Stichting LVK lijkt het nummer te veel op een liedje van 'Drunken Lullabies' van de groep Flogging Molly.

Het nummer 'Vastelaovend guf vleugels' dat dit jaar zou uitkomen in één van de halve finales van het LVK zou volgens de stichting dezelfde opbouw en hetzelfde ritme hebben als 'Drunken Lullabies'. Het bestuur constateert dat het lied dezelfde opbouw en hetzelfde ritme kent en dezelfde akkoorden zijn gebruikt. De melodielijn in de versen is nagenoeg gelijk aan het origineel en ook het refrein is overduidelijk herkenbaar. Het is volgens het bestuur van de Stichting LVK een met voorbedachten rade gewijzigde kopie en in strijd met het Reglement van Deelname 2017.

Herkenbosch
De tekst van het lied 'Vastelaovend guf vleugels' is geschreven door Quirien van Haelen. Job van Hoof tekende voor de muziek en Patrick Roger is de vertolker van het lied, uitkomend voor de Herkenbosch (regio Midden-Limburg).  

Nieuwe deelnemer 
Betrokken artiest als ook de componist zijn inmiddels door het bestuur van de Stichting LVK op de hoogte gebracht van het besluit en heeft het lied 'Veer gaon lajke', uitkomend voor de plaats Geleen toegevoegd aan de zestig halve finalisten. De tekst is van Herman Geenen, de muziek is van Huub Lemmens en wordt vertolkt door de groep Oetgelaote. Het lied zal in de tweede halve finale het podium betreden als nummer dertig.

De finale van het LVK is op vrijdag 10 februari in Heerlen.

Wil je meer lezen over de Limburgse vastelaovend? Klik hier