Trombonist (47) van orkest André Rieu overleden

Print
Trombonist (47) van orkest André Rieu overleden

André Rieu en de overleden Ruud Merx (inzet). Afbeelding: Foto: ANP/ Piroschka van de Wouw

In het ziekenhuis in Maastricht is op 47-jarige leeftijd trombonist Ruud Merx overleden.

Hij was muzikant van het Johann Strauss Orkest van André Rieu. Hij kreeg afgelopen zaterdag een hartinfarct tijdens een tournee in Engeland.

Meer dan trombonist
Ruud Merx was niet alleen trombonist. Hij stond in de Limburgse muziekwereld ook bekend als arrangeur en componist. Zo begon hij als jonge muzikant in Bocholtz bij dePhilharmonie en volgde op het Conservatorium Maastricht de opleiding trombone. Sinds 1994 is hij trombonist bij het Johan Strauss Orkest.

Ook schreef Merx carnavalsliedjes voor onder meer artiesten uit Landgraaf en Kerkrade. Als bestuurslid van de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen maakte hij zich sterk voor het LBM-Jeugdorkest en het integraal muziekonderwijs op lagere scholen.

Concerten afgezegd
André Rieu had de resterende vijf concerten, die hij nog in Groot Brittannië zou geven, afgezegd. Of er meer optredens worden geannuleerd is niet duidelijk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →