Trombonist (47) van orkest André Rieu overleden

André Rieu en de overleden Ruud Merx (inzet).

André Rieu en de overleden Ruud Merx (inzet).© Foto: ANP/ Piroschka van de Wouw

In het ziekenhuis in Maastricht is op 47-jarige leeftijd trombonist Ruud Merx overleden.

1Limburg

Hij was muzikant van het Johann Strauss Orkest van André Rieu. Hij kreeg afgelopen zaterdag een hartinfarct tijdens een tournee in Engeland.

Meer dan trombonistRuud Merx was niet alleen trombonist. Hij stond in de Limburgse muziekwereld ook bekend als arrangeur en componist. Zo begon hij als jonge muzikant in Bocholtz bij dePhilharmonie en volgde op het Conservatorium Maastricht de opleiding trombone. Sinds 1994 is hij trombonist bij het Johan Strauss Orkest.

Ook schreef Merx carnavalsliedjes voor onder meer artiesten uit Landgraaf en Kerkrade. Als bestuurslid van de Limburgse Bond voor Muziekgezelschappen maakte hij zich sterk voor het LBM-Jeugdorkest en het integraal muziekonderwijs op lagere scholen.

Concerten afgezegdAndré Rieu had de resterende vijf concerten, die hij nog in Groot Brittannië zou geven, afgezegd. Of er meer optredens worden geannuleerd is niet duidelijk.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee