VIDEO: Het moment waarop truck op kerstmarkt inrijdt

Print
Het Duitse blad Bild heeft de eerste beelden van de aanslag in Berlijn. Op de beelden, gemaakt door een dashcam van een automobilist, is te zien hoe de vrachtwagen met hoge snelheid de kerstmarkt op komt rijden. Op de beelden is het moment dat de vrachtwagen de mensenmenigte raakt niet te zien.

De Duitse automobilist reed per toeval met draaiende camera op zijn dashboard in de buurt van de kerstmarkt. Op zijn videobeelden is te zien dat de vrachtwagen ineens vanaf de linkerkant het beeld in komt. De truck rijdt de kerstmarkt op zonder te remmen. Daarna is te zien dat bezoekers van de markt in paniek wegrennen van de rampplek.

De automobilist rijdt daarna verder in de richting van de kerstmarkt. Als hij de hoek om is gereden, duikt het beeld van de vrachtwagen weer op, die dan al tot stilstand is gekomen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →