VIDEO: Het moment waarop truck op kerstmarkt inrijdt

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het Duitse blad Bild heeft de eerste beelden van de aanslag in Berlijn. Op de beelden, gemaakt door een dashcam van een automobilist, is te zien hoe de vrachtwagen met hoge snelheid de kerstmarkt op komt rijden. Op de beelden is het moment dat de vrachtwagen de mensenmenigte raakt niet te zien.

Chris Klomp

De Duitse automobilist reed per toeval met draaiende camera op zijn dashboard in de buurt van de kerstmarkt. Op zijn videobeelden is te zien dat de vrachtwagen ineens vanaf de linkerkant het beeld in komt. De truck rijdt de kerstmarkt op zonder te remmen. Daarna is te zien dat bezoekers van de markt in paniek wegrennen van de rampplek.De automobilist rijdt daarna verder in de richting van de kerstmarkt. Als hij de hoek om is gereden, duikt het beeld van de vrachtwagen weer op, die dan al tot stilstand is gekomen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee