Initiatief Tijn lakt miljoen euro bij elkaar

© EPA

© 3FM

thumbnail:
thumbnail:

Het is de ongeneeslijke zieke Tijn (6) uit Brabant gelukt binnen twee dagen maar liefst 1 miljoen euro voor 3FM Serious Request binnen te halen. De teller van zijn zogenoemde Lak-aan-actie, waarvoor hij gisteren met zijn vader een hartverwarmende oproep deed je nagels een fel kleurtje te geven, liep vandaag op tot dit magistrale bedrag. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis.

AD / Suzanne Borgdorff

Tijn heeft hersenstamkanker (DIPG), een zeldzame ziekte die jaarlijks bij vijftien tot twintig kinderen wordt vastgesteld. Genezing is uitgesloten. Vandaag kwam Tijn opnieuw naar het Glazen Huis, waar dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende zes dagen lang non-stop radio en tv maken zonder dat ze daarbij eten. Daar kreeg hij de ambtsketen omgehangen van burgemeester Paul Depla van Breda. Die heeft hem voor een dag benoemd tot baas van de stad.'Heel Nederland lakt'Veel bekende Nederlanders lieten de afgelopen dagen hun nagels lakken voor de actie van Tijn. Ook politici als Geert Wilders (PVV), Bert Koenders (minister van Buitenlandse Zaken), Jesse Klaver (GroenLinks), Marianne Thieme (Partij voor de Dieren), Tunahan Kuzu (DENK) en Kees Verhoeven (D66) liepen met gelakte nagels in Den Haag.De bijzondere actie is ook niet onopgemerkt gebleven in het buitenland. Zo schreven onder meer Turkse media erover.Tijns vader Gerrit Kolsteren vindt het allemaal prachtig om te zien. ,,Ik moet telkens denken aan dat nummer dat Paul de Leeuw zong, 'Ik heb een steen verlegd'. Dat heeft Tijn echt gedaan. Hij heeft een steen verlegd'', zei hij eerder tegen BN/De Stem. Tussen kerst en oud en nieuw moet zijn zoon weer het ziekenhuis in. ,,Tijdens de feestdagen ja. Tja.''

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee