Limburgse oud-militair neemt afscheid van man-zijn: 'Ik kijk uit naar mijn eerste vrouwelijke orgasme'

© Istock

Wat doet afscheid nemen met een mens? Hij was ooit een ruige militair. Nu neemt Linda van Kollenburg (44) afscheid van het man-zijn. Ze was ooit dakloos, deed zelfmoordpogingen, maar kijkt uit naar haar eerste vrouwelijke orgasme.

Ron Buitenhuis

„Marcel is dood. Mijn God wat ben ik daar blij om. Ik ben al sinds m’n jeugd afscheid aan het nemen. Van mijn naam en van m’n lichaam. Mijn jeugd was zwaar. Ik was gevangen door gevoelens die geen uitweg vonden en door een gezin dat niet gesmeerd liep. Ik denk dat ik een jaar of 16 was toen ik voor het eerst op internet de term transgender langs zag komen.Toch ben ik pas sinds vorig jaar december juridisch een vrouw. Ik heb nu een ID-card en ik heet nu officieel Linda Antonia Maria, naar Linda de Mol, die ik zeer inspirerend vind. Maar het afscheid van mijn manzijn is nog lang niet compleet. Volgende maand begin ik met het fysieke afscheid.Eindelijk word ik operatief verlost van mijn piemel. Ik noem het maar loodgieterswerk, want er wordt nogal wat veranderd daaronder. Ik had wel seks met vrouwen, maar dat ding was er voor hun plezier, niet voor het mijne. Een fout van de natuur. Ik kijk uit naar de komende operatie, maar ben ook zenuwachtig. Zo’n ingreep is niet van ‘hakkie-takkie weg dat ding’. Ze halen bij het VU-medisch Centrum in Amsterdam alles weg: mijn teelballen, de zwellichamen in mijn lijf, de piemel zelf, en mijn urinebuis wordt omgeleid. Op hetzelfde moment krijg ik een nieuwe vagina, compleet met schaamlippen en een holte.

Dit is een van de meest bijzondere artikelen in De Limburger van 2016. Lees hier het complete verhaal en alle andere topstory's uit 2016

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee