LIVE: 'Alle slachtoffers van aanslag geïdentificeerd'

Print

Op Twitter worden beelden verspreid van de schietpartij waarbij de mogelijke dader achter de aanslag in Berlijn gedood is. Afbeelding: News Exclusive

De twaalf slachtoffers van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn zijn geïdentificeerd, meldt Der Spiegel. Het zou gaan om zes mannen en zes vrouwen.

De meesten van hen zijn van Duitse afkomst, weet de krant. Volgens bronnen binnen de veiligheidsdiensten is een van de vrouwelijke slachtoffers van Tsjechische komaf, een ander slachtoffer komt uit Italië en een uit Israël. Afgezien van de Poolse chauffeur zijn alle andere doden Duitsers.

Onder de 45 gewonden bevinden zich personen uit Israël, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Finland en Libanon. Een aantal van hen verkeert nog in kritieke toestand. Volgens gemeenteraadslid Andreas Geisel van Berlijn raakten 14 personen zwaargewond bij de aanslag.

De vermoedelijk pleger van de aanslag met de Poolse vrachtwagen, Anis Amri, kwam vanochtend om het leven tijdens een vuurgevecht met de Italiaanse politie. Toen hij in Milaan staande werd gehouden en naar zijn papieren werd gevraagd, opende hij het vuur op agenten. Bij de schotenwisseling werd Amri gedood. Een agent raakte gewond.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →