LIVE: 'Alle slachtoffers van aanslag geïdentificeerd'

Op Twitter worden beelden verspreid van de schietpartij waarbij de mogelijke dader achter de aanslag in Berlijn gedood is.

Op Twitter worden beelden verspreid van de schietpartij waarbij de mogelijke dader achter de aanslag in Berlijn gedood is. © News Exclusive

Politieonderzoek bij het lichaam van de doodgeschoten Anis Amri in Milaan.

Politieonderzoek bij het lichaam van de doodgeschoten Anis Amri in Milaan.© AP

© AD/Photo News

© ANP

thumbnail: Op Twitter worden beelden verspreid van de schietpartij waarbij de mogelijke dader achter de aanslag in Berlijn gedood is.
thumbnail: Politieonderzoek bij het lichaam van de doodgeschoten Anis Amri in Milaan.
thumbnail:
thumbnail:

De twaalf slachtoffers van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn zijn geïdentificeerd, meldt Der Spiegel. Het zou gaan om zes mannen en zes vrouwen.

ANP

De meesten van hen zijn van Duitse afkomst, weet de krant. Volgens bronnen binnen de veiligheidsdiensten is een van de vrouwelijke slachtoffers van Tsjechische komaf, een ander slachtoffer komt uit Italië en een uit Israël. Afgezien van de Poolse chauffeur zijn alle andere doden Duitsers.

Onder de 45 gewonden bevinden zich personen uit Israël, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Hongarije, Finland en Libanon. Een aantal van hen verkeert nog in kritieke toestand. Volgens gemeenteraadslid Andreas Geisel van Berlijn raakten 14 personen zwaargewond bij de aanslag.

De vermoedelijk pleger van de aanslag met de Poolse vrachtwagen, Anis Amri, kwam vanochtend om het leven tijdens een vuurgevecht met de Italiaanse politie. Toen hij in Milaan staande werd gehouden en naar zijn papieren werd gevraagd, opende hij het vuur op agenten. Bij de schotenwisseling werd Amri gedood. Een agent raakte gewond.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee