Deze twee agenten schakelden Anis Amri uit

Luca Scatà en Cristian Movio.

Luca Scatà en Cristian Movio.© HBVL

Dat Anis Amri - de vermoedelijke dader van de aanslag in Berlijn - donderdagnacht uitgeschakeld kon worden, is te danken aan agenten Luca Scatà en Cristian Movio. Zij konden de man onderscheppen aan het station van Sesto San Giovanni, een voorstad van Milaan.

Het Nieuwsblad

Anis Amri was in de nacht van donderdag op vrijdag op wandel aan het station van Sesto San Giovanni. Enkele agenten hielden hem daar tegen voor een routinecontrole. Toen hij gevraagd werd om zijn identiteitspapieren te tonen, trok hij zijn revolver en schoot hij agent Cristian Movio neer.

In een snelle reactie nam de collega van Movio, Luca Scatà, zijn geweer en vuurde hij twee kogels af op Amri. Amri overleefde de schietpartij niet.

FelicitatiesLuca Scatà was nog maar negen maanden in dienst. Op zijn Facebookpagina wordt hij overladen met felicitaties. “Amri was de meestgezochte man in Europa en we hebben hem onmiddellijk kunnen identificeren en neutraliseren. Dat betekent dat onze veiligheid alvast prima werkt”, zei de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken. “Onze agenten hebben uitzonderlijk goed werk geleverd.”

De agent die neergeschoten werd, ligt momenteel in het ziekenhuis. Op een foto van de Italiaanse politie is te zien dat hij het goed stelt.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee