Deze twee agenten schakelden Anis Amri uit

Print
Deze twee agenten schakelden Anis Amri uit

Luca Scatà en Cristian Movio. Afbeelding: HBVL

Dat Anis Amri - de vermoedelijke dader van de aanslag in Berlijn - donderdagnacht uitgeschakeld kon worden, is te danken aan agenten Luca Scatà en Cristian Movio. Zij konden de man onderscheppen aan het station van Sesto San Giovanni, een voorstad van Milaan.

Anis Amri was in de nacht van donderdag op vrijdag op wandel aan het station van Sesto San Giovanni. Enkele agenten hielden hem daar tegen voor een routinecontrole. Toen hij gevraagd werd om zijn identiteitspapieren te tonen, trok hij zijn revolver en schoot hij agent Cristian Movio neer.

In een snelle reactie nam de collega van Movio, Luca Scatà, zijn geweer en vuurde hij twee kogels af op Amri. Amri overleefde de schietpartij niet.

Felicitaties
Luca Scatà was nog maar negen maanden in dienst. Op zijn Facebookpagina wordt hij overladen met felicitaties. “Amri was de meestgezochte man in Europa en we hebben hem onmiddellijk kunnen identificeren en neutraliseren. Dat betekent dat onze veiligheid alvast prima werkt”, zei de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken. “Onze agenten hebben uitzonderlijk goed werk geleverd.”

De agent die neergeschoten werd, ligt momenteel in het ziekenhuis. Op een foto van de Italiaanse politie is te zien dat hij het goed stelt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →