Vraag naar nagellak stijgt door lak-actie van doodzieke Tijn

Print
Vraag naar nagellak stijgt door lak-actie van doodzieke Tijn

Potjes nagellak en geld voor de actie van Tijn in het Glazen Huis. Afbeelding: ANP/Sander Koning

Door de lak-actie van de ongeneeslijk zieke Tijn voor 3FM Serious Request is het druk in drogisterijen, waar een grote vraag is naar nagellak. Van een tekort zal volgens drogisterijketens Etos en Kruidvat echter geenszins sprake zijn.

Een woordvoerder van Etos zei dat de verkopen momenteel 40 procent boven het normale gemiddelde liggen. Deels komt dit door de altijd al drukke kerstperiode. Maar de actie van Tijn draagt volgens het bedrijf ,,aanwijsbaar" bij aan een hogere verkoop. ,,Zeker in de omgeving van Breda zullen de schappen hier en daar wat leger zijn", aldus de zegsman. Bij Kruidvat zien ze nog geen significante stijging van de nagellakverkoop.

Drogisterijen doneren
De ketens dragen de actie van de zesjarige Tijn een warm hart toe. Etos doneert voor ieder verkocht potje nagellak 1 euro aan Serious Request. Kruidvat roept zijn klanten op de spaarpunten van de Kruidvat-klantenkaart te doneren ten behoeve van de actie. Zelf doneert de keten ook nog eens 1 miljoen spaarpunten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →