Vraag naar nagellak stijgt door lak-actie van doodzieke Tijn

Potjes nagellak en geld voor de actie van Tijn in het Glazen Huis.

Potjes nagellak en geld voor de actie van Tijn in het Glazen Huis.© ANP/Sander Koning

Door de lak-actie van de ongeneeslijk zieke Tijn voor 3FM Serious Request is het druk in drogisterijen, waar een grote vraag is naar nagellak. Van een tekort zal volgens drogisterijketens Etos en Kruidvat echter geenszins sprake zijn.

AD

Een woordvoerder van Etos zei dat de verkopen momenteel 40 procent boven het normale gemiddelde liggen. Deels komt dit door de altijd al drukke kerstperiode. Maar de actie van Tijn draagt volgens het bedrijf ,,aanwijsbaar" bij aan een hogere verkoop. ,,Zeker in de omgeving van Breda zullen de schappen hier en daar wat leger zijn", aldus de zegsman. Bij Kruidvat zien ze nog geen significante stijging van de nagellakverkoop.

Drogisterijen donerenDe ketens dragen de actie van de zesjarige Tijn een warm hart toe. Etos doneert voor ieder verkocht potje nagellak 1 euro aan Serious Request. Kruidvat roept zijn klanten op de spaarpunten van de Kruidvat-klantenkaart te doneren ten behoeve van de actie. Zelf doneert de keten ook nog eens 1 miljoen spaarpunten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee