Ruim 700 supermarkten open op eerste kerstdag

© AD

Wie op het laatste moment toch nog iets blijkt te zijn vergeten voor het kerstdiner, kan op beide kerstdagen bij een groot aantal supermarkten terecht. Volgens een onderzoek van openingstijden.nl zijn er namelijk een recordaantal supermarkten geopend op deze feestdag.

AD

Vandaag zijn er ruim 700 supermarkten geopend, waardoor het volgens openingstijden.nl lijkt op een normale koopzondag. In 2015 waren er op deze dag nog maar 400 supermarkten geopend, in 2014 zelfs maar 200. En ook morgen kunnen we massaal boodschappen doen, want dan zijn er ruim 2800 locaties open.

Kleinere ketensVooral de Albert Heijn en Jumbo hebben vandaag geopende vestigingen. Voor de Albert Heijn gaat het om 160 locaties, bij de Jumbo om 140. Maar ook kleinere ketens openen vaker hun deuren op eerste kerstdag. Zo opent Vomar vandaag 87 procent van haar vestigingen, Jan Linders 53 procent en Dirk veertig procent.AD

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal