Wereld verliest nóg een muzieklegende in 2016

Print
Wereld verliest nóg een muzieklegende in 2016

Afbeelding: HBVL

Een zwart jaar voor de muziekwereld is op de valreep nog een tikje zwarter geworden. Status Quo-gitarist Rick Parfitt is zaterdag overleden in een ziekenhuis in Spanje op 68-jarige leeftijd.

Hij overleed in een ziekenhuis in de Spaanse stad Marbella aan de gevolgen van een infectie na een val, zo heeft zijn familie bekendgemaakt. De gitarist werd donderdag opgenomen met complicaties aan zijn schouder.

De Britse muzikant kreeg in juni een hartaanval tijdens een optreden in Antalya (Turkije). Hij moest toen op het podium worden gereanimeerd. In oktober kondigde hij aan dat hij niet langer met groep zou optreden. 

De groep Status Quo bestaat al zo’n vijftig jaar en is vooral bekend van hits als Whatever you want en In the army now.

Het is het zoveelste overlijden van een bekende muzikant dit jaar. David Bowie, Prince, Leonard Cohen en Glenn Frey (The Eagles), lieten eerder al het leven. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →