Drie doden nadat auto te water raakt in Groningen

© ANP

Twee mannen van achttien en negentien uit Sappemeer en een man van 21 uit Hoogezand zijn gisteravond omgekomen bij een auto-ongeluk.Ze zaten in een auto die door nog onbekende oorzaak van de weg raakte en op de kop in een sloot naast de rijbaan belandde.

AD

De negentienjarige bestuurder van de auto, een man uit Westerbroek, is met onbekend letsel naar het Martiniziekenhuis in Groningen gebracht. Bij aankomst van de hulpdiensten zaten twee personen nog in de auto. Twee anderen lagen respectievelijk in het water en op de walkant. Om de twee jongemannen uit het voertuig te bevrijden, moest deze eerst uit het water getakeld worden voordat hulpverleners eerste hulp konden bieden.

OorzaakDe politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en zoekt getuigen. Bij het ongeluk, dat zich rond 21.30 uur voordeed op de Bornholmstraat, waren geen andere voertuigen betrokken.

Volgens de politie deden er op social media veel geruchten de ronde over de oorzaak van het ongeluk. Om die reden stuurde de politie Groningen een tweet de wereld in: ,,Op social media wordt gesuggereerd over oorzaak en achtergronden. Houd je svp verre van geruchten. Politie onderzoekt ongeval."

,,Laten we het alsjeblieft bij de feiten houden", lichtte een woordvoerder van de politie toe.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee