Russisch militair vliegtuig met 92 passagiers neergestort in Zwarte Zee

© AD

Een Russisch militiair vliegtuig met 92 inzittenden is vandaag neergestort in de Zwarte Zee. Het Russische ministerie van Defensie heeft bevestigd dat het toestel kort na opstijgen in Sotsji is gecrasht. In de zee zijn wrakstukken en lichamen gevonden. Naar alle waarschijnlijkheid zijn alle inzittenden overleden.

AD

Het toestel van het type Tu-154 zou volgens het Russische persagentschap RIA onderweg zijn geweest naar Latakia in Syrië. Onder meer de militaire band Alexandrov zat in het vliegtuig, die onderweg was naar de Russische basis in Syrië. Daar zou het een nieuwjaarsconcert geven. Ook waren er negen journalisten in het toestel aanwezig.

Het vliegtuig verdween vlak na vertrek boven de Zwarte Zee van de radar. Op 1,5 kilometer afstand van de kust werden op 50 tot 70 meter diepte brokstukken gevonden. Het vliegtuig is volgens de eerste data gecrasht door een technische storing of een fout van de piloot, meldt RIA op basis van een anonieme bron. Er is geen SOS-signaal verzonden. Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov zegt echter dat het nog te vroeg is om te zeggen wat de oorzaak van de crash is.

Het Russische leger ondersteunt de Syrische president Bashar al-Assad in de burgeroorlog in het land. De Russische president Vladimir Poetin is op de hoogte gebracht van de crash.

Alexandrov EnsembleHet Alexandrov Ensemble werd in 1928 opgericht door Alexander Alexandrov (1883-1946) die in 1943 het volkslied van de Sovjet-Unie componeerde. In de loop der jaren kreeg het koor ook een orkest en een dansgroep. Het repertoire omvat zo'n tweeduizend werken, waaronder orthodoxe gezangen, Russische volksliederen en marsen, maar ook klassiekers uit de popmuziek. Het legerkoor staat sinds mei 2016 onder leiding van luitenant-generaal Valery Khalilov.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee