Koppel sterft hand in hand in ziekenhuisbed na 64 jaar huwelijk

© AD

Een echtpaar uit Tennessee dat bijna 64 jaar getrouwd was, is gestorven terwijl ze elkaars hand vasthielden. Eerst ging Dolores Winstead (83), vijf uur later volgde haar echtgenoot Trent Winstead (88). De familie maakte voor hun dood nog een tedere, maar tegelijk hartverscheurende foto.

Jiry Funke

Dat schrijft The Washington Post. Enkele dagen geleden stond een gezonde Dolores nog samen met haar twee kinderen te waken bij zijn ziekenhuisbed. Trent sukkelde met zijn nieren en de dialyse had zijn hart doen verzwakken. Er zat niets anders op dan hem over te brengen naar de intensive care.Daar begon Dolores last te krijgen van hoofdpijn en braakneigingen. Het verdict -een aneurysma, met mogelijk een hersenbloeding tot gevolg- klonk bikkelhard. Ze werd meteen aan de beademingsmachine gelegd, het ziekenhuispersoneel kreeg toestemming om hen in dezelfde kamer te leggen. Op 9 december om 21.10 uur stopte Dolores uiteindelijk met ademen.

KushandjeZoon Eddie fluisterde zijn vader in de oren dat zijn geliefde vrouw overleden was. De tachtiger wierp haar nog een kushandje toe, vijf uur later zou ook hij sterven. ,,Hij kon het niet aan dat ze er niet meer was. We hebben hem die laatste uren zien aftakelen", vertelt dochter Sheryl. ,,Hij is letterlijk gestorven aan een gebroken hart. In geen miljoen jaar had ik gedacht dat ze allebei in dit ziekenhuis het leven zouden laten."

UiterstenHet koppel leerde elkaar in de jaren vijftig kennen in Dickson County. Toen Trent moest gaan dienen in de Koreaanse oorlog stuurden ze elkaar liefdesbrieven. Nadat hij teruggekeerd was, vroeg hij haar ten huwelijk terwijl ze haar tanden aan het poetsen was. Het stapelverliefde koppel kreeg twee kinderen, drie kleinkinderen en acht achterkleinkinderen. Ze werden omschreven als uitersten: Dolores was de stille kracht die haar hart verloren had aan koken, Trent trok er graag op uit en ging vaak vissen. Op 17 januari zouden ze hun 64-jarige huwelijk gevierd hebben.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee