Tienduizend banen erbij in Limburg. Dag werkloosheid?

Print
Tienduizend banen erbij in Limburg. Dag werkloosheid?

Afbeelding: Lé Hesen

De noodzakelijke besluiten zijn genomen, Greenport Venlo kan van start. Het bedrijf moet tot 2040 tienduizend banen scheppen. Aan directeur Ruud van Heugten de taak om de hoge verwachtingen waar te maken.

Het wordt druk op 1 februari 2017. In de Innovatoren bekrachtigen bestuurders van gemeenten en provincie tientallen grond- en aandelentransacties die leiden tot de oprichting van het ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. 

Als de handtekeningen gezet zijn, kan Ruud van Heugten écht aan de slag. De gebouwen en gebieden op en om het voormalig Floriadeterrein worden samengebracht onder één vlag: Greenport Venlo. Van Heugten (55) is directeur van het bedrijf. Hij krijgt twee opdrachten: 1. verkoop 300 hectare grond, zodat 10.000 banen worden geschapen; 2. ontwikkel rond de Innovatoren en Villa Flora een campus op het gebied van gezonde voeding. 

Van Heugten krijgt tot 2040 om zijn taken te vervullen van de aandeelhouders. Dat zijn de provincie Limburg en de gemeenten Venlo, Horst aan de Maas en Venray. Zij stellen Van Heugten een budget ter beschikking van 160 miljoen euro. Als hij dat geld straks terugverdiend heeft, mag zijn missie als geslaagd worden beschouwd. Van Heugten, voormalig Kamerlid voor het CDA en gedeputeerde van Noord- Brabant, lijkt niet gebukt te gaan onder de verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd durft hij niet te beloven dat hij alle doelen haalt. „Je hebt het over een periode van 24 jaar. Hoeveel crises hebben we dan gehad? Twee, drie?” 
 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →