Zieke Emilio uit Geleen brengt Kerst door in ziekenhuis

Print
Zieke Emilio uit Geleen brengt Kerst door in ziekenhuis

Afbeelding: Ermindo Armino

Ziek zijn kun je niet plannen. Dus hebben sommigen de pech kerst in het ziekenhuis te moeten vieren. Hoe krijg je toch wat kerstsfeer in een klinische omgeving?

De koffiedame verveelt zich stierlijk in de centrale hal van het Zuyderlandziekenhuis in Sittard. Op eerste kerstdag was het volgens haar zelfs nog stiller dan vandaag met bezoekers. 

Hier in het ziekenhuis is kerst nog echt kerst, zelfs op de tweede dag. Winkels en restaurant zijn gesloten, poliklinieken zijn dicht. In grote hal staat een grote kerstboom met rode ballen eenzaam stemming te maken; je kunt er een kanon afvuren. 

Wie dan wel door de gang loopt in glimmend kersttenue valt daarom extra op. Zoals het gezin dat bepakt zakken cadeaus naar de kinderafdeling struint. Het zijn Angie en Dimitrie Bovens uit Geleen met hun kinderen Cliff, Chenoa en Dean. Zij gaan de rest van de kerstdag doorbrengen met hun oudste zoon Emilio. 

De tienjarige kreeg in de aanloop naar kerst een astma-aanval, die zaterdag zo erg werd dat zijn vader hem naar het ziekenhuis moest brengen. Daar ligt hij nu, met zijn mooiste kersttrui aan, een zuurstofslangetje in zijn neus, aan de meetapparatuur. 
 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →