Sneeuw op komst

Print
Sneeuw op komst

Afbeelding: iStock

De eerste week van de kerstvakantie wordt koud maar wie had gehoopt op sneeuw, zal daar toch andere streken voor moeten opzoeken. Begin volgende week is er wel kans op sneeuw.

Dinsdag
In het zuiden schijnt dinsdag de zon het meest, in het noorden en oosten drijft wat meer bewolking rond. Daar zou eerst nog een licht buitje kunnen vallen. Vanmiddag wordt het 8 of 9 graden bij een matige wind uit het westen.

Woensdag
Woensdag begint de dag veelal grijs en mistig. Op sommige plekken trekt de mist helemaal niet op. Het noorden maakt de meeste kans op zon. Het wordt 2 tot 5 graden, in mist blijft het kouder.

Jaarwisseling
Tot de jaarwisseling blijft het weerbeeld rustig met lichte vorst in de nacht. De kans op mist blijft groot. Of de jaarwisseling droog gaat verlopen is nog onzeker.

Sneeuw op komst
In de eerste week van januari wordt het zwaarbewolk. In Limburg zijn er winterse buien mogelijk met (smeltende) sneeuw en hagel. De maxima liggen rond 2 graden. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →