Mannen gepakt die dakloze wilden verbranden

Print
Mannen gepakt die dakloze wilden verbranden

Afbeelding: ANP

De politie in Berlijn heeft zeven mannen aangehouden op verdenking van het in brand steken van een dakloze op een station. De Berlijnse politie in de Duitse hoofdstad verspreidde maandag foto's van de verdachten. Zes meldden zich 's avonds op verscheidene politiebureaus in de stad, een zevende is elders gearresteerd, zei een woordvoerster van de politie dinsdag.

De zeven verdachten zijn in de leeftijd van vijftien tot 21 jaar. De oudste zou de hoofdverdachte zijn. De groep zou in de nacht van 24 op 25 december op het station Schönleinstrasse kleding van een 37-jarige dakloze in brand hebben gestoken en ook de kranten waarmee de man zich toedekte hebben aangestoken. Voorgangers en een metrobestuurder blusten het vuur.

De zaak schokte Berlijn, waar op 27 oktober in een ander station van de U-Bahn een jonge vrouw bruut van een trap werd getrapt door een 27-jarige man.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →