Sjaak krijgt boete voor verkeerd parkeren na klapband op Eerste Kerstdag

Print
Sjaak krijgt boete voor verkeerd parkeren na klapband op Eerste Kerstdag

Sjaak Goedbloed bij zijn auto die niet verder kon rijden Afbeelding: Guido van der Heijden

Al kan je auto met drie wielen geen meter meer verder rijden, een parkeerverbod is een parkeerverbod en dus kreeg Sjaak Goedbloed gisteren een kerstkaart van de gemeente Sluis (Zeeland): een parkeerboete van 95 euro.

Goedbloed kreeg 's avonds op Eerste Kerstdag een klapband en kon zijn auto nog net parkeren bij een kruising in Sluis. Een mechanisch probleem bleek de oorzaak.

Een reserveband zou niet helpen. Die zou ook direct klappen. Wegslepen op drie wielen was eveneens een onmogelijkheid. Een bevriende monteur haalde het wiel eraf, zette de auto op stenen en ging op zoek naar een nieuw onderdeel.

In de vakken
De volgende dag zat er een bon onder zijn ruitenwisser. Drie wielen en een gevarendriehoek voor het raam of niet, het bord bij Goedbloeds auto is helder: 'parkeren alleen in de vakken'.

,,Als ik fout ben, ben ik fout. Maar hier?'' Sjaak Goedbloed is boos. ,,Ik vind dit min hoor. Als ze mij nou eens zeggen wat ik hier nu zelf nog aan zou kunnen doen. Ik heb de hele avond nog nummers gebeld maar met de Kerst neemt niemand op. Wat moet ik dan doen? Ik kan hem toch slecht op mijn nek leggen.''

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →