Mevrouw Kapper (105) is jarig: 'Ik wil dood. Ik kijk uit naar die dag'

© Luc Lodder

In het jaar dat de ‘Titanic’ te water werd gelaten, zag ook Anna Kapper het levenslicht. Vandaag viert ze in Heerlen haar 105de verjaardag. Diep in haar hart hoopt ze voor de laatste keer.

Marcel de Veen

"Ik wil dood.” Je zou denken dat het Anna Kapper zwaar te moede is, maar als je doorvraagt, blijkt de 105-jarige toch best de nodige levenslust te hebben. Vandaag is de grote dag en is een van de oudste inwoners van Nederland het stralende middelpunt in zorgcentrum Oranjehof in Heerlen.De dag voor haar verjaardag zit mevrouw Kapper met krulspelden in bij de kapster, die ervoor zorgt dat ze er extra mooi op staat. Ze is best bereid te vertellen over haar leven, met medewerkster Sonja Rog als hulp bij het stellen van de vragen. Want het gehoor van de hoogbejaarde is niet meer wat het was. Hoe het is om zo oud te worden. „Ik heb het gehad met het leven. Als je nog dingen wilt doen en je kunt niets meer, dan valt het niet mee. Maar Onze Lieve Heer heeft me schijnbaar vergeten of hij is op vakantie.”

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee