Verkeersongeluk kostte haar de Spelen en bijna het leven

© Laurens Eggen

Op het eind van 2016 presenteren we u een aantal bewogen verhalen uit de Limburgse sportwereld. Aflevering 4: Sigrid Jochems. Begin dit jaar hoopte Sigrid Jochems nog op een ticket naar de Paralympische Spelen als tandempiloot voor een gehandicapte sporter. Een verkeersongeluk kostte haar echter bijna het leven. „De neurochirurg noemt me een medisch wonder.”

Robin van der Kloor

Een harde klap, vanuit het niets. Een automobiliste slaat op de Rijksweg in Cadier en Keer zonder te kijken rechtsaf en schept een wielrenster, Sigrid Jochems. De vrouw achter het stuur remt niet, maar geeft juist gas. Ze botst en komt tot stilstand tegen een hek, met de wielrenster op de motorkap. Jochems zit klem tussen auto en hek. In de media verschijnt op 7 april 2016 een kort berichtje: ‘Auto schept fietser en ramt gevel’.Het is het begin van een maandenlange strijd op leven en dood. Vrijwel alles wat Jochems nog weet van het zware ongeluk hebben anderen haar moeten vertellen. Haar eigen herinneringen aan die onheilsdag in het voorjaar zijn dof, niet bestaand bijna. Ja, ze weet dat ze klem kwam te zitten tussen de auto en een hek. Ze weet nu dat ze haar nek brak. De tweede nekwervel. Ja, ze weet nu dat ze bijna het leven liet. Ze brak bijna al haar ribben, haar kaak, haar heup en had talloze diepe snij- en schaafwonden. Door de klap verloor ze enkele tanden, sommige waren afgesleten. Haar rechterbeen lag helemaal open, haar rechterwang net zo.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee