'De Pep Guardiola van Afrika' neergestreken in Sittard

© De Limburger

Op de dag na kerst zorgt Fortuna Sittard voor een heuse verrassing. De club heeft voormalig topvoetballer Sunday Oliseh aangetrokken als trainer. De Nigeriaan won veel als speler, maar is onervaren als coach.

Emil Visser

Hét Limburgse voetbalnieuws van het jaar komt enkele dagen voor de jaarwisseling. De nieuwe Fortuna-trainer is een ex-speler van Ajax, Juventus en Borussia Dortmund. Hij was aanvoerder van het Nigeriaanse elftal en won boven alles een gouden medaille op de Olympische Spelen in 1996. Het mag duidelijk zijn, Fortuna Sittard heeft met Sunday Oliseh iemand van statuur binnen gehaald. Afrikaanse media, de BBC, Twitter.Het was wereldnieuws in voetballand. Het binnenhalen van de 42-jarige Oliseh is een verrassing van formaat op ‘derde kerstdag’. „Ik kan me voorstellen dat de aanstelling van Oliseh als een verrassing komt”, zegt Charly Chudik, technisch manager bij de Sittardse club. „Natuurlijk komen vaker de gebruikelijke namen naar boven als er een trainersvacature is. En daar zit de naam van Oliseh dan niet bij. Hoe wij bij Oliseh komen? Hij heeft zichzelf gewoon gemeld bij de club. Vervolgens werd hij uitgenodigd voor een gesprek met clubeigenaar Isitan Gün en dat was een goed gesprek. De keuze voor Oliseh moet worden gezien als een eerste stap van de eigenaar Gün om de club te vernieuwen.”Bij zijn aanstelling als bondscoach van Nigeria werd Oliseh door de bondspresident Amaju Pinnick aangeduid als de Pep Guardiola of Africa.

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee