Spectaculaire dashcambeelden van ongeval op A2

Print
Op Twitter zijn beelden geplaatst van een auto die dinsdagmiddag over de kop sloeg op de A2 bij Valkenswaard.

Frank van Hoessel uit Breda reed dinsdagmiddag met zijn vrouw en kinderen op de A2 bij Valkenswaard toen voor hen een auto over de kop sloeg. Een dashcam legde alles vast.

Tesla
Van Hoessel reed met zijn Tesla in de autopilot-modus over de A2 ter hoogte van Valkenswaard. Zijn Tesla reed dus volautomatisch. 'Op een gegeven moment hoorden we een piepje, zagen we twee auto's op elkaar knallen en stonden we stil', vertelt de man uit Breda tegen Omroep Brabant. Van Hoessel stapte niet direct uit om de slachtoffers te helpen. "Ik wilde eerst zeker weten dat wij veilig waren. Toen we zagen dat er geen auto's meer achterop kwamen stapten we uit."
 


Slimme software
De wagen van Van Hoessel stopte vanzelf omdat de software in de auto het ongeluk al zag aankomen. Daardoor is hoogstwaarschijnlijk een veel ernstiger ongeluk voorkomen.

Viraal
De dashcambeelden die op Twitter zijn geplaatst gaan inmiddels de hele wereld over. Elon Musk, de baas van Tesla, deelde de video op zijn Twitter account. Ook heeft The Daily Mail de video opgepikt.

Slachtoffers
Volgens Omroep Brabant gaat het goed met de slachtoffers van het ongeval. 'Ze hadden een bloedneus en wat kleine schaafwondjes maar geen ernstig letsel.'