Duits stel hield vrouw als slavin

© ANP

Een Duits echtpaar wordt ervan verdacht een vrouw maandenlang als slaaf te hebben gemarteld en misbruikt. De man en de vrouw zijn woensdag door justitie in Bonn in staat van beschuldiging gesteld.

ANP

Het stel zou een toen 23-jarige vrouw tussen augustus 2013 en februari 2014 hebben vastgehouden in hun woning in Ruppichteroth ten oosten van Bonn in Noordrijn-Westfalen. De man en de vrouw, werkzaam geweest als paramedici, zouden de vrouw die in moeilijke omstandigheden verkeerde hebben aangeboden bij hen te komen wonen. Daarna hielden zij haar vast en misbruikten haar maandenlang.

Justitie heeft de zaak twee jaar in onderzoek gehad omdat er weinig bewijs was. Het geval doet denken aan de Duitse man en vrouw in de plaats Höxter die diverse vrouwen jarenlang vasthielden en mishandelden. Twee vrouwen overleefden dat niet.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee