Ivanovic stopt met proftennis

© ANP

Ana Ivanovic stopt per direct met proftennis. De 29-jarige Servische kondigde op Facebook aan dat ze wegens blessures haar hoge niveau niet meer kan halen en dat ze zich gaat richten op een maatschappelijke carrière.

ANP

,,Het was een moeilijke beslissing, maar er is nog genoeg om te vieren'', zei Ivanovic in het filmpje. ,,Ik kan alleen blijven spelen als ik aan mijn eigen hoge verwachtingen kan voldoen. Dat kan ik niet meer, dus is het tijd om wat anders te gaan doen.''

Ivanovic won in 2008 het grandslamtoernooi van Roland Garros door de Russin Dinara Safina te verslaan. Ze bereikte op 9 juni 2008 de eerste plaats op de wereldranglijst en hield die plek twaalf weken vast. Dat jaar was ze ook al verliezend finaliste bij de Australian Open, nadat ze een jaar eerder in Parijs in haar eerste grandslamfinale had verloren.

De Servische won in totaal vijftien WTA-toernooien, de laatste in Tokio in 2014. In 2015 wist ze nog de halve finale van het grandslamtoernooi in Parijs te bereiken, maar dat was de laatste opvallende prestatie. De tennisster was na een matig jaar met slechts 15 zeges in 2016 afgezakt naar de 63e plek op de WTA-ranking.

Ivanovic trad deze zomer in het huwelijk met de Duitse profvoetballer Bastian Schweinsteiger.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee