Actrice Debbie Reynolds sterft dag na haar dochter Carrie Fisher

© AD

Debbie Reynolds, actrice en moeder van Star Wars-actrice Carrie Fisher, is overleden op 84-jarige leeftijd. Haar dochter Carrie (60) overleed een dag eerder aan de gevolgen van een hartaanval. Dat heeft de zoon van Reynolds, Todd Fisher, bevestigd.

AD

Reynolds maakte haar filmdebuut in 1950 en brak twee jaar later definitief door met haar hoofdrol in de filmmusical Singin' in the Rain. Ze acteerde in films, op televisie (in The Debbie Reynolds Show, waarvoor ze één van haar vijf Golden Globe nominaties ontving, en in de populaire sitcom Will & Grace, waarin ze de moeder van Grace Adler vertolkte) en op het toneel. In 1973 werd ze genomineerd voor een Tony Award voor haar rol in de revival van de musical Irene. Reynolds kreeg later in haar leven onder meer een SAG award voor haar oeuvre en een speciale Oscar als erkenning voor haar liefdadigheidswerk.In 1979 richtte ze de Debbie Reynolds Dance Studio op in Los Angeles. De school bestaat nog steeds. Reynolds was ook eigenaar van een hotel in Las Vegas.Reynolds trouwde drie keer en kreeg zoon Todd en dochter Carrie met haar eerste man, zanger Eddie Fisher. Carrie was ook actrice en werd wereldberoemd door haar vertolking van prinses Leia in de Star Wars-films van George Lucas. Dit jaar kwam Bright Lights: Starring Carrie Fisher and Debbie Reynolds uit, een HBO-documentaire over Reynolds en haar beroemde dochter.BeroerteEen dag na het overlijden van haar dochter werd Reynolds in het ziekenhuis opgenomen nadat ze onwel was geworden in het huis van haar zoon Todd. Reynolds zou een beroerte hebben gehad tijdens het voorbereiden van de begrafenis van haar dochter. Na Reynolds' overlijden verklaarde Todd tegenover Variety dat zij 'bij Carrie wilde zijn'. Of de actrice daadwerkelijk overleed aan de gevolgen van een beroerte, is nog niet bevestigd.Hollywoodsterren spreken zich op Twitter lovend uit over Reynolds en brengen hun condoleances over aan haar familie. Ze delen onder meer hun favoriete liedjes van Reynolds. Talkshowhost Larry King noemde Reynolds 'pure klasse'. 'Ik heb medelijden met iedereen die nooit de kans heeft gehad om haar te ontmoeten', twitterde hij. 'Dit is niet te bevatten. Mooi, getalenteerd, verknocht aan haar vak, is ze Carrie achterna gegaan', aldus actrice en zangeres. Bette Midler.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee