Zussen bevallen bijna tegelijkertijd

Sofie beviel om 15.30 uur van Eline, Els beviel om 15.32 uur van Astrid.

Sofie beviel om 15.30 uur van Eline, Els beviel om 15.32 uur van Astrid.© Gil Plaquet

Zussen Sofie en Els Juliens bevielen afgelopen dinsdag, 27 december, allebei van een dochtertje, en dat met een tijdsverschil van amper twee minuten. “Onze bezoekers pendelen nu tussen het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen en het Imeldaziekenhuis in Bonheiden (België)”, vertelt Els. “Sofie en ik houden elkaar op de hoogte via WhatsApp.”

Marieke Mertens

Zelf verschillen Sofie en Els Juliens twee jaar, hun dochtertjes twee minuten. “Heel speciaal en totaal niet verwacht”, vertelt Sofie. “Els was namelijk uitgeteld op 18 december, ikzelf pas op 17 januari. Maar om medische redenen werd een tijdje geleden al duidelijk dat ik vroeger ingeleid zou worden en ons dochtertje dan toch nog in 2016 het levenslicht zou zien.”

“Bij mij liep alles dan weer wat trager dan gepland, waardoor Sofie en ik plots wel erg dicht op elkaar zouden bevallen”, zegt Els. “De laatste dagen namen we dan ook altijd lachend afscheid met ‘Misschien tot straks in het ziekenhuis hé!’”

Uiteindelijk werd de bevalling bij beide zussen op 26 december in gang gezet. Die van Sofie om 19u, bij Els om 20u. “We hielden elkaar op de hoogte via sms’jes. De laatste update die we stuurden was nadat we allebei de ruggenprik hadden gekregen.”

Enkele uren persen en puffen later, kreeg Els een telefoontje van Sofie. “Zij was om 15u30 bevallen van Eline, ik exact twee minuten later van Astrid. Ongelooflijk.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee