Vrouwen op Chileens fregat in geniep gefilmd

© Fotolia

De Chileense marine is in opspraak geraakt doordat aan boord van een oorlogsschip vrouwelijke personeelsleden werden bespioneerd door mannelijke collega's. Dat is althans de verdenking tegen zeker acht opvarenden van het fregat Admiraal Lynch, volgens media in het Zuid-Amerikaanse land.

ANP

Aan boord van het schip hebben onderzoekers ,,complexe technische systemen'' gevonden op ,,strategische plekken'', schreef de krant Estrella de Valparaiso donderdag. De zaak kwam aan het licht toen een matroos zich meldde die via een WhatsApp-groep opnamen van vrouwelijke collega's had binnengekregen. Kennelijk hingen camera's in hun vertrekken.

President Michelle Bachelet van Chili sprak op Twitter haar afkeuring uit. ,,Als het waar is wat er op het fregat Lynch zou zijn gebeurd, dan is dat onacceptabel. Laten we alle vormen van geweld tegen vrouwen beëindigen!'' Minister van Defensie Jose Antonio Gomez zei dat de acties bestraft moeten worden op een manier die ,,een voorbeeld stelt''.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee