Kramer blijft zichzelf verbazen

© ANP

Op latere leeftijd slaagt Sven Kramer er nog steeds in om zichzelf op de schaatsbaan te verrassen. De drievoudige olympische kampioen zegevierde donderdag in Thialf op de 1500 meter in een tijd (1.45,82), die hij al vele jaren niet meer in de Friese tempel had gereden. ,,Ja, daar ben ik ook wel enigszins verbaasd over'', grinnikte hij. ,,Ik ben dertig jaar, het is heel leuk om nu nog een andere dimensie toe te voegen aan het laatste deel van je loopbaan.''

ANP

Kramer had vorige winter al min of meer afscheid genomen van de schaatsmijl als olympisch speerpunt. Met overwinningen bij de KNSB Cup, de eerste wereldbeker in China en nu weer bij de NK afstanden behoort hij dit seizoen echter plotseling weer tot de kanshebbers. ,,Maar de 5 en 10 kilometer blijven mijn olympische hoofddoelen'', verzekerde Kramer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee