Verkeer moet rekening houden met gladde wegen

Print
Verkeer moet rekening houden met gladde wegen

Afbeelding: Fotolia

Weggebruikers moeten de komende dagen rekening houden met gladheid. Door de sneeuw die afgelopen nacht in het oosten van het land viel, kan het volgens Weeronline maandag nog tot halverwege de ochtend glad zijn. Ook de rest van de week kunnen de wegen door bevriezing en soms ook door natte sneeuw of ijzel glibberig zijn.

Hoewel de sneeuwval ons land via Limburg heeft verlaten, vriest het op sommige plekken nog licht. De gladheid kan daardoor tijdens de ochtendspits zelfs nog uitbreiden. In de loop van de ochtend loopt de temperatuur weer op.

Ook later in de week moet het verkeer rekening houden met vorst. Vanaf donderdag daalt de thermometer naar verwachting in grote delen van het land onder het vriespunt. In de nacht van vrijdag op zaterdag kan er op diverse plekken natte sneeuw of ijzel vallen. Na zaterdag neemt de kans op gladheid af, voorspelt Weeronline.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →