Sneeuw verrast Limburg

Print
Sneeuw verrast Limburg

Afbeelding: iStock

Het zuiden van Limburg en Brabant ontwaakt vanmorgen onder een laag sneeuw. Drenthe en Overijssel werden gisteravond al verrast door de eerste sneeuwval van het nieuwe jaar. Door sneeuwval of bevriezing van natte weggedeelten kan het in het binnenland soms glad zijn, zo waarschuwt Weerplaza.

Besneeuwde autoruiten en ongerepte wandelpaden. In Limburg is een laagje sneeuw van 1 tot 3 centimeter ontstaan. De sneeuwpret is helaas niet van lange duur. ,,Maandagochtend zal eventuele sneeuw weer snel verdwijnen", aldus weerman Michiel Severin van Weerplaza.

Toch is het op de weg nog even oppassen. ,,Op veel plekken in het land heb je last van sneeuw of ijzel, dus rij met beleid", aldus de VerkeersInformatieDienst (VID). Ook de rest van de week kunnen de wegen door bevriezing en soms ook door natte sneeuw of ijzel glibberig zijn.

Code oranje
Rond 17.00 uur werd gisteren code oranje afgeven voor Noord-Brabant, Gelderland en Limburg. De gladde wegen door ijzel en motregen zorgden voor hinder in het verkeer. Ook de eerste trein strandde vanwege het ijs op de bovenleidingen. 

Na enkele uren gingen de ijzel en motregen in het noordoosten van het land langzaam over in (natte) sneeuw. ,,Dit breidt zich uit naar Overijssel, de Veluwe en de Achterhoek, maar op de grond mag het nauwelijks wit worden. In het Rijk van Nijmegen en elders in Limburg is een dun laagje sneeuw wel mogelijk in de late avond en nachtelijke uren", constateerde Severin eerder.

Morgen en woensdag is het wisselvallig weer met vooral langs de noordkust veel wind, woensdag mogelijk zelfs stormachtig. 's Middags is het 4 tot 8 graden. Donderdag wordt het waarschijnlijk weer kouder.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen