IS claimt aanslag nachtclub Istanbul

Print
IS claimt aanslag nachtclub Istanbul

Afbeelding: ANP

Terreurbeweging Islamitische Staat heeft maandag de aanslag op een nachtclub in het Turkse Istanbul opgeëist. De schietpartij in club Reina, die tijdens de nieuwjaarsnacht plaatsvond, kostte aan 39 mensen het leven.

 

IS spreekt in een verklaring die online werd verspreid van een ,,gezegende operatie tegen de beschermer van het kruis, Turkije''. ,,Een heldhaftige soldaat van het kalifaat heeft een slag geslagen tegen een van de bekendste nachtclubs waar de christenen deze feestdag van de afvalligen vieren.''

Onder de slachtoffers zijn zeker 26 buitenlanders, van wie de meesten uit het Midden-Oosten afkomstig waren. Een slachtoffer had zowel de Turkse als Belgische nationaliteit.

De schutter is nog altijd voortvluchtig. De autoriteiten vermoeden dat hij uit een Centraal-Aziatisch land afkomstig is, schreef de Turkse krant Hürriyet.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen