Oud-conciërge in 1 klap multimiljonair

Print
Oud-conciërge in 1 klap multimiljonair

Oud-conciërge Ruud van der Geest blijft gewoon vrijwilligerswerk doen. Afbeelding: ANP

De bewoners van de flat Thorbeckestate stonden gisteravond met zijn allen zeker twee uur lang buiten in de regen. Toch was het één groot feest in de Donker Curtiusstraat in Den Haag: de PostcodeKanjer van 49,9 miljoen euro is op hun postcode 2555 VX gevallen.

 

De anders zo rustige Donker Curtiusstraat werd afgelopen avond fel verlicht door grote bouwlampen. Tientallen geïnteresseerden stonden met hun ogen op de flat de Thorbeckestate gericht. Voor het gebouw kregen de flatbewoners namelijk in totaal 24,95 miljoen van de 49,9 miljoen euro uitgereikt. Vier van hen zijn dankzij de prijs nu miljonair. ,,Dat wilde ik natuurlijk niet missen", legde een omstander uit. ,,Maar ik baal er natuurlijk wel van, want ik woon zelf maar een paar straten verderop." Ook om hem heen hoorde je mensen balen: ,,Ik zit er echt één cijfertje naast."

Degenen die wel in de prijzen vielen, wonnen bedragen die uiteenlopen van 439.498 euro tot 4.733.062 euro.

Vrijwilligerswerk
Die enorme geldprijs werd gewonnen door de gepensioneerde Ruud van der Geest. De oud-conciërge van het Hofstad Lyceum, om de hoek van het appartementencomplex, speelde met tien loten mee. ,,Ik ben er stil van'', zegt Van der Geest. De kersverse multimiljonair staat samen met zijn zoons op de trappen verbluft en héél blij met de miljoenencheque in zijn hand. Hij vertelt tussen de talloze film- en fotosessies door hoe hij na een scheiding zijn twee toen nog jonge kinderen alleen opvoedde. ,,Met steun van school, hoor. Ik doe er nog steeds vrijwilligerswerk. En dat blijf ik ook doen, daar brengt deze prijs geen verandering in'', klinkt het bescheiden.

Overal naartoe
Zijn 59-jarige flatgenoot Eric Dekker won samen met zijn vrouw Carla met twee loten 946.612 euro ('net geen miljonair') en is dolgelukkig. Over de telefoon roept hij vrolijk tegen een familielid: ,,Zeg maar waar je naartoe wil, je kan overal naartoe." Hij heeft ook andere plannen met zijn prijs: ,,Ik ga als eerste mijn huis afbetalen. Stoppen met werken doe ik nog niet. Ik heb nu zes jaar mijn eigen schoonmaakbedrijf en daar ga ik gewoon nog even mee door.''

Net verhuisd
Niet alleen de flatbewoners hadden prijs; buurtbewoners uit het postcodegebied hadden ook geluk. In totaal wordt 49,9 miljoen verdeeld in postcodegebied 2555. Zo ontving buurtgenote Sandra Halle afgelopen week een brief met de mededeling dat ze 'ergens tussen de 1.000 en 25.000 euro' zou kunnen ontvangen. ,,Ik ga er niet vanuit hoor, dat ik 25.000 euro met mijn twee loten win. Maar ik vind het wel heel spannend.'' De moeder van het gezin met twee kinderen heeft overigens geluk dat ze überhaupt in de prijzen valt: ,,We zijn drie maanden geleden verhuisd en eigenlijk heb ik net op tijd onze loten naar onze nieuwe postcode overgezet."