Samsung waarschuwt voor moeizaam jaar

Print
Samsung waarschuwt voor moeizaam jaar

Afbeelding: ANP

Techconcern Samsung verwacht een moeizaam jaar. Dat stelde vice-voorzitter Kwon Oh-hyun maandag in zijn nieuwjaarstoespraak.

Hij wees er daarbij op dat veel landen proberen hun eigen industrieën te beschermen tegen internationale concurrentie. Naast dat protectionisme zorgen ook valutaschommelingen voor onzekerheden over de groei bij Samsung. In de nieuwjaarsspeech benadrukte de bestuurder verder dat medewerkers moeten leren van fouten.

Samsung beleefde afgelopen maanden een stevige dip in smartphoneverkopen door de problemen met zijn toptoestel Galaxy Note 7, dat spontaan kon ontbranden. De fabrikant moest zijn paradepaardje terugtrekken wegens de aanhoudende problemen. Deze kostten het bedrijf circa 6 miljard dollar.

Volgens Kwon doet Samsung er alles aan om te investeren in innovaties en de bedrijfsvoering te verbeteren, zeker na het echec met de Note 7. ,,Waar wij kampten met dit soort problemen, kon de concurrentie investeren in technologieën als kunstmatige intelligentie en big data", stelde hij.

Naar verluidt zou het techconcern het onderzoek naar de problemen met de Galaxy Note 7 hebben afgerond en worden de uitkomsten half januari bekendgemaakt. Samsung zocht de oorzaak van de problemen in eerste instantie bij de batterij. Maar ook met batterijen van een andere leverancier bleef het euvel bestaan, waarna diepgravend onderzoek werd ingesteld.

Samsung kondigde verder de komst van twee nieuwe smartphones aan. De Galaxy A5 en Galaxy A3 komen op 3 februari op de markt en lijken vooral bedoeld voor mensen die geen behoefte hebben aan een smartphone uit het absolute topsegment.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →