Lege trein vertrekt zonder machinist en ontspoort

Print
Lege trein vertrekt zonder machinist en ontspoort

Afbeelding: ANP/Lex van Lieshout

Een lege trein is maandagochtend vroeg ontspoord in België. Dat gebeurde volgens Belgische media nadat het voertuig zonder machinist en begeleider was vertrokken.

,,De trein is ontsnapt uit de parkeerplaats in Vorst'', bevestigde een woordvoerder van vervoerder NMBS tegenover Het Nieuwsblad. ,,Het ging om een trein waaraan nog een andere wagon vasthing. Enkele honderden meters verder is de eerste trein ontspoord.''

Het is nog onduidelijk hoe de trein zomaar kon wegrijden. Volgens de Waalse spoorwegvakbond CGSP liet de noodrem het afweten. De bond noemt dat ,,volslagen abnormaal''. De trein had drie kwartier later vol passagiers moeten zitten.

Bij de ontsporing raakte niemand gewond. Ook was er volgens de NMBS vrijwel geen hinder voor het treinverkeer. De vervoerder probeert de gekantelde wagons weer recht te trekken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →