Politie onderzoekt hatelijke reacties na aanrijden agent

Print
Politie onderzoekt hatelijke reacties na aanrijden agent

Afbeelding: ANP

De politie in Den Haag doet onderzoek naar reacties die mensen via Facebook hebben geplaatst op het bericht over agent Mario, die na een ongeluk op het Haagse Kaapseplein zwaargewond raakte. Het gaat om opmerkingen als ‘lekker voor hem, op naar de volgende’, bevestigt een politiewoordvoerder.

 

Als er sprake is van een strafbaar feit, gaat de politie over op vervolgstappen. De reacties onder het Facebook-bericht zijn inmiddels verwijderd.

De agent werd in de nieuwjaarsnacht per abuis aangereden door een automobilist en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet nog geen uitlatingen over de situatie van de agent, die gisteren nog op de intensive care lag. Vanmiddag geeft de politie een update over zijn gezondheid.

Toen collega's Mario wilden reanimeren, werden de agenten door omstanders bekogeld met vuurwerk, glazen flesjes en stenen. De mobiele eenheid moest een charge uitvoeren. De automobilist is verhoord. Het onderzoek naar de toedracht is in volle gang.

De politie heeft een adres vrijgegeven voor mensen die een bericht willen sturen aan Mario: Team De Heemstraat, De Heemstraat 168, 2525 EN in Den Haag. Ook op sociale media regent het steunbetuigingen voor de agent.

Lees ook: Bij de politie is de maat nu vol

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →