Acht aanhoudingen na aanslag Istanbul

Print
Acht aanhoudingen na aanslag Istanbul

Afbeelding: ANP

De polite van Istanbul heeft acht mensen aangehouden in het onderzoek naar de bloedige aanslag op een exclusieve nachtclub in de stad.

In de nacht van zaterdag op zondag schoot een man op de mensen die in discotheek Club Reina aan de oever van de Bosporus het nieuwe jaar vierden. Daarbij werden 39 mensen gedood, onder wie 25 buitenlanders. Er was geen Nederlander onder deze slachtoffers, wel een Belg en een Duitser. Bij de schietpartij raakten 65 mensen gewond.

De dader is ontkomen, maar volgens minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu wordt hij snel gepakt. Turkse media berichtten dat de politie vermoedt dat het om een man van rond de 25 jaar oud gaat uit Centraal-Azië, mogelijk uit Kirgizië, Oezbekistan of het noordwesten van China.

De soennitische extremisten van Islamitische Staat (IS) hebben maandag de verantwoordelijkheid voor het bloedbad opgeëist. Er zijn volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken in de afgelopen week 147 mensen in Turkije aangehouden omdat ze banden met IS zouden hebben. Van hen zitten er 25 vast.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →