Acht aanhoudingen na aanslag Istanbul

Print
Acht aanhoudingen na aanslag Istanbul

Afbeelding: ANP

De polite van Istanbul heeft acht mensen aangehouden in het onderzoek naar de bloedige aanslag op een exclusieve nachtclub in de stad.

In de nacht van zaterdag op zondag schoot een man op de mensen die in discotheek Club Reina aan de oever van de Bosporus het nieuwe jaar vierden. Daarbij werden 39 mensen gedood, onder wie 25 buitenlanders. Er was geen Nederlander onder deze slachtoffers, wel een Belg en een Duitser. Bij de schietpartij raakten 65 mensen gewond.

De dader is ontkomen, maar volgens minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu wordt hij snel gepakt. Turkse media berichtten dat de politie vermoedt dat het om een man van rond de 25 jaar oud gaat uit Centraal-Azië, mogelijk uit Kirgizië, Oezbekistan of het noordwesten van China.

De soennitische extremisten van Islamitische Staat (IS) hebben maandag de verantwoordelijkheid voor het bloedbad opgeëist. Er zijn volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken in de afgelopen week 147 mensen in Turkije aangehouden omdat ze banden met IS zouden hebben. Van hen zitten er 25 vast.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen