Dan Karaty kan Nederlands spreken, maar weigert het om deze reden

Print
Dan Karaty kan Nederlands spreken, maar weigert het om deze reden

Afbeelding: Het Nieuwsblad

‘Holland's Got Talent’-jurylid Dan Karaty (40) verstaat Nederlands én kan het spreken. Dat onthult hij aan het weekblad Privé. De danser en choreograaf die steevast Engels spreekt op tv en dus ondertiteld moet worden, heeft lessen gevolgd en kan wel degelijk Nederlands spreken.

Karaty is van oorsprong een Amerikaan, maar werd in Nederland succesvoller dan in zijn geboorteland. Dat zette hem ertoe aan om Nederlands te leren, bekent hij aan weekblad Privé.

“Ik ben een week bij De Nonnen van Vught (een Nederlands taleninstituut, red.) geweest om het Nederlands onder de knie te krijgen, dus ik versta het goed”, aldus de choreograaf. “Ik kan zelfs Nederlands praten, maar met een accent.” En dat is meteen de reden waarom we hem nooit Nederlands horen spreken op tv. “Dat accent wil ik niet op tv laten horen”, zegt hij lachend.

Het ziet er ook niet naar uit dat dat snel zal veranderen. “Om accentloos Nederlands te kunnen praten, moet ik nog een week lessen volgen, maar daar heb ik geen tijd voor. Daar kom ik bij mijn vrouw ook niet mee weg. Dan moet ik zeggen dat ik er een week niet ben, terwijl ik niet werk. Dat gaat er bij haar niet in.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen