Gehandicapte Irma na vernieling auto blij met vervangende wagen

Print
Gehandicapte Irma na vernieling auto blij met vervangende wagen

Afbeelding: AD

Twee dagen nadat haar auto is vernield door vuurwerk, is de gehandicapte Irma van der Laan de klap alweer grotendeels te boven. Ze kan zelfs alweer een beetje lachen, nu ze weet dat het wel weer goed komt met haar voertuig.

Van haar garage Van Kuilenburg heeft de bewoonster van de wijk Terwijde een vervangende auto gekregen. In afwachting van de reparatie van haar eigen autootje. Die gaat vermoedelijk 1,5 week duren. Wouter van Kuilenburg: ,,Irma is nu weer mobiel.’’

Met haar tijdelijke auto kan de vrouw uit Leidsche Rijn gelukkig weer voor 80 procent uit de voeten, vertelt ze hoorbaar opgelucht. ,,Mijn rolstoel past hier niet in, maar dat lost zich wel op.’’ Ook is er in de auto plek voor haar hond Umi: haar maatje dat ze bijna overal mee naar toeneemt.

Reacties
Van der Laan (47) heeft de afgelopen dagen veel warme reacties gekregen. Die doen haar heel goed en geven haar veel steun. Onder de steunbetuigingen ook een aanbod van het autobedrijf Budel uit De Meern. Haar eigen garage heeft hiermee contact opgenomen, aldus eigenaar Wouter van Kuilenburg. ,,We hebben afgesproken dat we het samen onderling voor Irma gaan regelen. Ik heb direct tegen haar gezegd: het komt goed. We lossen het op. Links- of rechtsom. Het gaat haar niks kosten.’’

Van taxichauffeur Ries Verwolf heeft ze het aanbod gekregen dat ze mag bellen zodra ze vervoer nodig heeft. Of dat gaat gebeuren, weet ze nog niet. Misschien als ze de komende dagen een keer weg moet met haar rolstoel.