Klopjacht schutter nachtclub nog in volle gang

Print
Klopjacht schutter nachtclub nog in volle gang

Afbeelding: ANP

De klopjacht op de dader van de aanslag op nachtclub Reina in Istanbul was dinsdag nog in volle gang. De Turkse politie heeft volgens de BBC inmiddels twaalf mensen opgepakt in het onderzoek naar het bloedbad. Het is nog onduidelijk waar zij precies van worden verdacht.

 

Turkse media toonden dinsdag een 'selfie-video' van de vermoedelijke schutter. Te zien is hoe de man zwijgend over het Taksimplein loopt in Istanbul. Het is nog onduidelijk of hij dat voor of na de aanslag deed, bericht Al Jazeera.

Volgens Turkse media vermoedt de politie dat het om een man van rond de 25 jaar oud gaat uit Centraal-Azië, mogelijk uit Kirgizië, Oezbekistan of het noordwesten van China. Vicepremier Numan Kurtulmus zei dat de autoriteiten onder meer beschikken over vingerafdrukken van de man.

Bij de schietpartij in Reina kwamen 39 mensen om het leven. De aanslag is opgeëist door terreurorganisatie Islamitische Staat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen