Op zoek naar een opa voor oma

De kleinkinderen van Marjan bouwden een website om hun oma aan een man te helpen.

De kleinkinderen van Marjan bouwden een website om hun oma aan een man te helpen. © OMAZOEKTEENOPA.NL

Na zeven jaar te zijn gescheiden, wil de Sittardse oma Marjan (62) een nieuwe liefde. Haar kleinkinderen maakten een website om een nieuwe opa voor hun oma te vinden.

Rik van Hulst

Wie verovert oma’s hart? Met die gedachte maakten de kleinkinderen van oma Marjan L’Espoir (62) uit Sittard een profiel aan op de dating-app Tinder tijdens sinterklaasavond. Een gezellige avond, maar de ridder op het witte paard kwam niet langs. „Dat Tinder is ook niks voor mij. Ik vind het niet serieus genoeg”, vertelt Marjan. „Ik ben nu ruim zeven jaar gescheiden van mijn man en ben op zoek naar liefde.”

De kleinkinderen – Lucas (13), Indy (12), Julian (9) en Lora (2) – bedachten iets nieuws. Ze bouwden samen met hun vader de website omazoekteenopa. nl met daarop foto’s van oma, haar profiel en een lijst met eisen waaraan de nieuwe liefde moet voldoen. Zo moet opa tussen de 55 en 65 zijn, in Limburg wonen en lief, rustig en ondernemend zijn. Iedereen die denkt in aanmerking te komen, kan een berichtje sturen naar de kleinkinderen, die de ballotagecommissie vormen. „Wij kennen oma goed en weten wat ze zoekt”, zegt Lucas. „Hij moet bijvoorbeeld oma helpen met de afwas en hij mag niet roken.” Julian: „En de opa moet een foto meesturen, zodat we die kunnen bekijken. Want iemand met allerlei tattoos in het gezicht... dat is niks voor oma.”

De ene reagerende opa is geschikter dan de andere, blijkt wanneer de kleinkinderen wat reacties laten zien. „Deze opa leek in eerste instantie perfect, maar toen bleek hij bang te zijn voor honden. Helaas. Hij valt af”, aldus Indy. „Maar de reactie van opa Frits is goed. Hij zei zelfs dat hij de hele nacht wakker had gelegen na het lezen over oma.” Marjan, die overdonderd is door alle aandacht, heeft gisteren met Frits gebeld. „Het is geweldig leuk allemaal, maar ik doe even rustig aan. Ik ga pas daten als de mediahype voorbij is.”

Marjan staat volop in de aandacht nadat de site werd opgepikt door allerlei media. Terwijl de kleinkinderen de binnengekomen reacties beoordelen, geven ze tussen de bedrijven door interviews. Zo ook bij 3FM, waar dj Frank van der Lende een zoektocht is gestart naar een opa voor Marjan. Er is een mogelijke date voor oma gevonden: een 62- jarige politieman die Frans heet.

Nadat Frans op de radio een mop vertelt aan Julian (een van de eisen is dat opa grappig moet zijn) en Julian erom moet lachen, is hij door de keuring. Frans krijgt een date. Met een zucht van verlichting: „Leuk! Ik zou graag een kop koffie met haar drinken. Het is niet makkelijk om op je 62ste te daten. Je hebt al een heel leven achter je.” Om die reden hebben de moeders van de kleinkinderen het plan opgevat een speeddateavond voor 55-plussers te organiseren.

Stephanie Könings: „Veel alleenstaande 55-plussers willen een nieuwe relatie, maar weten niet waar ze die moeten vinden. Als er genoeg animo voor is, organiseren wij een speeddate-avond, met niet al te veel speed.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee