Extra treinen rijden niet of vertraagd

Print
Extra treinen rijden niet of vertraagd

Afbeelding: ANP

Treinen die extra moeten worden ingezet tijdens de spits rijden vaak met vertraging of zelfs helemaal niet. Dat is de conclusie van treinreiziger.nl. Deze website onderzocht samen met het Algemeen Dagblad de cijfers van spoorbeheerder ProRail. Reizigersorganisatie Rover vindt de conclusies onacceptabel.

De extra treinen rijden op enkele trajecten om de spits te verlichten voor de passagiers. Maar vaak worden die treinen alsnog geschrapt om defecte treinen op een ander traject te vervangen of ze rijden met flinke vertraging. Zo heeft de spitstrein Veenendaal - Breukelen sinds de nieuwe dienstregeling een uitval van 11,5 procent.

Treinreiziger.nl bekeek van alle treinseries zowel de stiptheid als de uitvalcijfers. De slechtste binnenlandse trein in 2016 is de spitstrein Amsterdam - Enkhuizen. Daarvan viel 4,2 procent uit en van de intercity’s die wél reden had een derde minstens 3 minuten vertraging.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen