Extra treinen rijden niet of vertraagd

© ANP

Treinen die extra moeten worden ingezet tijdens de spits rijden vaak met vertraging of zelfs helemaal niet. Dat is de conclusie van treinreiziger.nl. Deze website onderzocht samen met het Algemeen Dagblad de cijfers van spoorbeheerder ProRail. Reizigersorganisatie Rover vindt de conclusies onacceptabel.

ANP

De extra treinen rijden op enkele trajecten om de spits te verlichten voor de passagiers. Maar vaak worden die treinen alsnog geschrapt om defecte treinen op een ander traject te vervangen of ze rijden met flinke vertraging. Zo heeft de spitstrein Veenendaal - Breukelen sinds de nieuwe dienstregeling een uitval van 11,5 procent.

Treinreiziger.nl bekeek van alle treinseries zowel de stiptheid als de uitvalcijfers. De slechtste binnenlandse trein in 2016 is de spitstrein Amsterdam - Enkhuizen. Daarvan viel 4,2 procent uit en van de intercity’s die wél reden had een derde minstens 3 minuten vertraging.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee