Toeriste verkracht in Molenbeek: 'Omstanders keken toe, maar grepen niet in'

© Google Maps

Een Marokkaanse toeriste is in de nacht van 30 september op 1 oktober verkracht op een parking in Molenbeek. “Meerdere mensen verzamelden rond de bestelwagen om toe te kijken”, getuigt het slachtoffer. “Maar niemand greep in.” Intussen werd de vermoedelijke dader opgepakt, de speurders zoeken nu nog naar de omstanders.

hbvl

De vrouw was in Belgie om een bezoekje te brengen aan haar zus, die in Molenbeek woont. Ze verdwaalde toen ze iets na middernacht de weg ging vragen in een nachtwinkel. Een jongeman stelde voor om haar op het juiste adres af te zetten.

De man reed echter naar een parking aan het metrostation Zwarte Vijvers, waar hij de vrouw verkrachtte in zijn bestelwagen. “Het duurde meer dan een uur”, zegt het slachtoffer. “En ondertussen kwamen er verschillende mensen rond de bestelwagen staan om binnen te kijken door de ruiten. Niemand hielp me.”

De vrouw ging na het incident meteen naar het dichtstbijzijnde politiekantoor, maar omdat ze alleen Arabisch sprak en niemand begreep wat ze wilde zeggen, werd ze weggestuurd. Rond 3 uur ’s nachts werd ze door een voorbijganger gespot aan de rand van het kanaal. Huilend, eraan denkend om zichzelf van het leven te beroven. De voorbijganger kon haar op tijd ompraten en belde de hulpdiensten.

De politie heeft intussen een verdachte opgepakt voor de verkrachting: de 20-jarige Salah C. Ondanks het feit dat de vrouw hem formeel aangeduid heeft als dader, blijft hij de feiten toch ontkennen. Het onderzoek richt zich nu nog op de mensen die getuige waren.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee