Wederom drugs op bedrijventerrein Julia

Op bedrijventerrein Julia in Eygelshoven worden regelmatig drugsplantages aangetroffen. Op eerste kerstdag was het weer eens raak. Een duik in het archief leert dat het afgelegen terrein ook in de jaren daarvoor geregeld in het nieuws komt met drugscriminaliteit. Met de megaplantage van 25 juli 2003 als grote uitschieter:

Ruben van Erp

25 december 2016: Bij het onderzoek naar de oorzaak van een brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Albert Thijsstraat treft de politie 700 hennepplanten met bijbehorende apparatuur aan.

29 september 2015:In een loods aan de Albert Thijsstraat worden 300 planten aangetroffen. 23 september 2015:In een loods aan de Albert Thijsstraat vindt de politie 350 hennepplanten. 31 augustus 2015:Aan de Bart van Slobbestraat ontdekt de politie een hennepkwekerij met 1200 planten. In de loods stonden zes zeecontainers, die allemaal professioneel zijn ingericht als kwekerij. De politie vond de drugs tijdens het onderzoek rond de vondst van synthetisch drugsafval in het buitengebied van Geulle en in een garagebox in Meerssen. Een 42-jarige man uit Heerlen wordt daarbij aangehouden. In zijn woning worden vervolgens aanwijzingen gevonden die naar de loods in Eygelshoven leidden. 28 februari 2013:In twee opleggers in de Nievelsteenstraat worden in totaal 387 planten gevonden. 10 november 2010:Bij een controle door de politie komt een ondergrondse hennepplantage aan het licht. In een bijna 130 vierkante meter grote ruimte vinden agenten 1400 potten met potgrond en materiaal voor de kweek van hennep. Een luik in een afgezet stuk groen biedt toegang tot die plantage. Volgens de politie is er al meerdere keren geoogst. November 2009:In een loods aan de Bart van Slobbestraat wordt een drugslaboratorium aangetroffen. Hierbij worden grote hoeveelheden grondstoffen gevonden voor de productie van amfetamine. Er blijkt een link met een aangetroffen laboratorium in een café in Vijlen. Uiteindelijk worden vier mensen veroordeeld, waaronder hoofdverdachte Pedro V., de kastelein van het café. Hij krijgt 6,5 jaar cel. “Verdachte is in 2003 al veroordeeld voor het hebben van een drugslab en toch weer opnieuw begonnen. Bovendien heeft zijn dochter thuis een grondstof voor xtc gedronken en daardoor een acute hartstilstand gekregen. Ondanks dit tragische voorval is verdachte niet gestopt”, zei de rechtbank.18 januari 2009:Een speciale politie-eenheid ontruimt in een loods aan de Albert Thijsstraat een drugslaboratorium. In het lab worden diverse grondstoffen en materialen aangetroffen bedoeld voor de productie van verdovende middelen. 20 maart 2008:In een loods aan de Nievelsteenstraat wordt een hennepplantage met 500 planten ontmanteld. De kweekplaats zit verstopt in een ruimte die alleen bereikbaar is via een kast, die van een schuifslot is voorzien. De stroom blijkt afgetapt.

9 maart 2006:De politie neemt bij een bedrijf aan de Albert Thijsstraat een mobiele inrichting van een hennepkwekerij in beslag. De apparatuur stond in twee opleggers. De trucks vallen op omdat er stroomkabels vanaf de opleggers richting het bedrijf lopen. 25 juli 2003:Op 25 juli 2003 treft de politie een van de grootste hennepplantages tot dan toe ooit op. In totaal worden minimaal 16.000 planten gevonden. Acht mensen worden aangehouden, onder wie vijf Polen – illegale werknemers van de plantage – die in het gebouw aan de Bart van Slobbestraat wonen. Behalve de kwekerij ontdekken de agenten zes ingerichte slaapplaatsen, een woonkamer en een keuken met een flinke voorraad eten en drinken. De Poolse werknemers beschikken zelfs over fitnessapparatuur en een zonnebank. Meer hierover in De Limburger van donderdag.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee