Inzameling na plotselinge dood vader Junior (14)

© AD

De vader van het 14-jarige voetballertje Junior van het jongensteam van VV Hooglanderveen overleed twee dagen geleden plotseling tijdens een vakantie in Spanje. Junior, zijn moeder, broertje en zusje hebben geen geld om terug te keren naar Nederland. Zijn oud-trainer René van Keken wil de familie met een crowdfundingsactie thuisbrengen.

AD

,,Het ís me een verhaal. Ik ben echt aangedaan, ik heb net een traantje weggepinkt. Als je aan die kleine kindjes denkt, ze hebben een tweeling van een jaar of twee", zegt Van Keken met een brok in zijn keel.

De familie heeft het niet breed en was voor het eerst sinds lange tijd op vakantie bij familie in Spanje, waar Juniors moeder vandaan komt. Maandag werd zijn vader dood in bed aangetroffen. Jean Pierre Ngouambe Djomaleu was in zijn slaap overleden aan een hartstilstand. Hij was 43 jaar.

Sportman,,Juniors vader stond altijd langs de kant van het veld om hem aan te moedigen", zo herinnert Van Keken zich de Kameroener. ,,Zijn overlijden is totaal onverwacht. Hij was een echte sportman, hij liep marathons en had een afgetraind lichaam waar geen gram te veel aan zat."

Juniors moeder belde Van Keken in paniek op. ,,De vader heeft ooit gezegd dat hij in zijn vaderland Kameroen begraven wilde worden. Maar ze hebben geen begrafenis- of reisverzekering afgesloten. Repatriëring kost 20.000 euro. De moeder heeft in Spanje al zo'n 8.000 euro ingezameld. Maar ze heeft nog meer hulp nodig, want hoe moet ze weer terugkomen naar Nederland? Ze heeft hier geen familie. Ze vroeg een bijdrage van het team van vijf of tien euro. Toen heb ik gezegd: ik doneer 100 euro. Inmiddels heeft het hele team, we zijn met dertien man, 100 euro toegezegd. Dus we hebben al 1300 euro."

Van Keken wil ook andere voetbalclubs in de regio gaan benaderen voor een bijdrage. Donaties kunnen gestort worden op rekeningnummer NL97 INGB 0793 0642 60 t.n.v. M. Ventura Boigues.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee