Veel reacties liefdesoproep oma

Print
Veel reacties liefdesoproep oma

De kleinkinderen van Marjan bouwden een website om hun oma aan een man te helpen. Afbeelding: OMAZOEKTEENOPA.NL

De reacties stromen binnen bij de ‘oma zoekt een opa’­actie. Op de website, gemaakt door de kleinkinderen van oma Marjan (62), hebben al vijftien opa’s aangegeven op date te willen.

„Ik heb nog niet eens de tijd gehad om mijn kerstspullen op te ruimen", vertelt de Sittardse oma Marjan L'Espoir. Nadat haar kleinkinderen een website lanceerden om een opa te vinden voor hun gescheiden oma, sloegen de opa’s massaal aan het schrijven. Omazoekteenopa.nl is een hit. Ook de ene na de andere televisiezen der, radiostation en krant wil haar en de kleinkinderen spreken. Van alle spanning heeft Marjan nauwelijks een oog dichtgedaan.


Ook omdat ze de dag daarop drie radio-interviews en een televisie- interview had. En vanavond heeft ze een blind date in de studio van 3FM. „Ik vind de actie leuk, maar al die aandacht wordt me wel wat veel. Het vergt erg veel tijd en energie. Na de blind date vanavond ga ik het even rustig aan doen”, verzucht Marjan. Volgens schoondochter Stephanie Könings variëren de reacties van complete epistels tot aan één zin, zoals ‘Kijk maar op mijn Facebookpagina, dan weet je wie ik ben.’ 

Daarnaast richten de meeste opa’s hun brief aan de kleinkinderen: ‘Jullie oma ziet er goed uit voor haar leeftijd’ en ‘Ik heb ook veel leuke kleinkinderen’. Het zijn uiteindelijk toch de kleinkinderen die de reacties lezen, beoordelen, selecteren en ergens deze week voorleggen aan oma. Wie door oma, of beter gezegd haar kleinkinderen, wordt ‘afgewezen’ hoeft niet te treuren. Stephanie: „We nodigen ze allemaal uit om naar de date-avond te komen.” 

Een enkele reactie is ontroerend. Zo schrijft een man dat zijn vrouw anderhalf jaar geleden overleden is. „En toch wil hij met haar daten. Als bijlage stuurde hij een foto van zichzelf met zijn vrouw. Ik vind het zo dapper dat hij reageert. Of hij nu met oma op date gaat of niet, zo iemand verdient een leuke avond. Mijn schoonzus Ylanda Schmeits en ik hebben er daarom gisteren een klap op gegeven: die date-avond komt er. Iedereen van 55 of ouder kan zich aanmelden via de website.” 

De twee hebben de locatie al kunnen regelen. Lunchcafé Jots in Munstergeleen heeft aangeboden dat de opa’s en oma’s op Valentijnsdag welkom zijn. Daar is plek voor 45 man. Stephanie: „Als dat maar gaat passen...” 

Of oma Marjan tegen die tijd aan zal schuiven is onzeker. „Wie weet zit Frans, Frits of Piet tegen die tijd al op de bank. We gaan het zien”, zegt Stephanie lachend. Nu is Marjan vooral nog druk met interviews. Zo direct moet ze live bij Omroep Max. Stephanie: „Radio is oké, maar we zijn gestopt met televisie- interviews. Het is even genoeg zo.” Op dat moment gaat Stephanies telefoon: het Jeugdjournaal. 

Lees ook: op zoek naar een opa voor oma